Jedzenie francja

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam takiego sposobie informację dla mojej dziewczyny. W układach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w otoczeniu wina i świeczek zapachowych ze popularnego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo wartościowe danie, ale także skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby znaleźć z nich służę smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest raczej mierny. W istocie mógłbym stwierdzić, że początkujący, gdyż zatem istniałoby prawie prawdy. Odnalazł w internecie przepis na te sandżaki. Nie był kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było zapisane po angielsku! No, lecz nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i spadamy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której właśnie nie mam). Postanowiłem, że podam te małże w gronie warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Poruszał się stresować, bo czasu było coraz mniej a ja byłem dobrze w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na indywidualny palec... No, ale jako ważny typ nie dałem za wygraną. Wpadłem na plan - szatkownica do warzyw. Zatem stanowił rzeczywiście strzał w dziesiątkę. Nie koniec, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to dodatkowo nie musiałem bać się o swoje istnienie przy użyciu szatkownicy. Gdyby to całość było szybko gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie tak jak na obrazie ze perspektywy internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser był wypracowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to przygotować dzień wcześniej, skoro nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie parę chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zaczęta i cała podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.