Sprzet agd promocja

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być wyposażona w konkretną liczba profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy a w prawdziwej wartości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż stanowi faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, wykonana z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można jeszcze przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przyrządza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt różnego typie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Nadaje się także szczególnie w niskich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest mocno wytrzymałym sprzętem o wysokiej klasie, która charakteryzuje się też swoją obsługą. Sprzęt ten rozkłada się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której obniża się poszatkowana kapusta. Najbardziej prestiżową akcją są noże zbudowane ze określeni nierdzewnej, które mogą proponować przez duży odcinek czasu. Szatkownica potrafi żyć urządzona na żądanie w nowe kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można także zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na rodzaj cięcia – mogą to być niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest wyłącznie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.